Aktuality

Různé typy cestiček kolem koupacího jezírka

Přírodní bazén

Přírodní bazén

Cestičky kolem koupacího jezírka nejen dodávají zahradě estetický vzhled, ale také zvyšují přístupnost a pohodlí pro uživatele. Existuje mnoho různých stylů a materiálů, které můžete použít k vytvoření cestiček, které doplní vaše koupací jezírko a vytvoří harmonický prostor. Zde je několik inspirací:

1. Kamenné cestičky
Kamenné cestičky jsou tradiční a rustikální volbou, která se hodí k přírodnímu prostředí kolem koupacího jezírka. Můžete použít různé druhy kamene, jako jsou štěrky, oblázky nebo dlaždice, aby byla cesta odolná a přizpůsobená vašim preferencím. Kamenné cestičky mohou být rovné nebo křivolaké, v závislosti na designu vaší zahrady.

2. Dřevěné chodníky
Dřevěné chodníky jsou elegantní volbou, která přidává do zahrady příjemný a přirozený vzhled. Můžete použít různé druhy dřeva, jako je dřevo z exotických stromů nebo dřevo z recyklovaných materiálů. Dřevěné cestičky mohou být rovné nebo zvlněné, a mohou být doplněny dřevěnými obrubníky nebo květináči.

3. Kámen a dřevo – kombinované cestičky
Kombinace kamene a dřeva vytváří zajímavý kontrast a přidává do zahrady půvabný vzhled. Můžete použít kamenné dlaždice nebo štěrky jako základ pro cestu a doplnit ji dřevěnými obrubníky nebo prkny. Tento styl cestiček se hodí k přírodním zahradám nebo zahradám ve venkovském stylu.

4. Koberec z travnatých dlaždic
Travnaté dlaždice jsou netradičním, ale efektním způsobem, jak vytvořit cestičky kolem koupacího jezírka. Dlaždice pokryté trávou vytvářejí zelený koberec, který se snadno sladí s okolní krajinou. Travnaté dlaždice mohou být pokryty různými druhy trávy, aby byl vzhled cesty ještě více pestrý.

5. Kombinace cestiček a záhonů
Další možností je kombinace cestiček a záhonů kolem koupacího jezírka. Můžete vytvořit cestičky z kamene, dřeva nebo jiných materiálů a využít mezi nimi volné prostory pro záhony s květinami, bylinkami nebo jinými rostlinami. Tento styl přidává do zahrady barevný a živý prvek.

Nezáleží na tom, jaký styl cestiček si vyberete, důležité je, aby se harmonicky začlenily do celkového designu vaší zahrady a zvýšily estetickou hodnotu a funkčnost prostoru kolem koupacího jezírka. Vytvořte si tak prostor, ve kterém budete rádi trávit čas a který bude přinášet radost a pohodu vaší rodině a návštěvám.

Datum: 30.4.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.