Aktuality

Užijte si koupání v přírodním jezírku

jezirko-koupaci-radovankyKdo by se v horkém létě nechtěl osvěžit koupelí v bazénu nebo v přírodním jezírku? Abyste si ale koupel mohli pořádně užít, je potřeba se o vodní plochu perfektně starat. Nikdo se přece nechte koupat v špinavé a zapáchající vodě.

Pokud máte stavbu vodní plochy teprve před sebou, měli byste si v první řadě ujasnit, jestli chcete bazén nebo koupací jezírko. S bazénem budete mít nejspíš snadnější údržbu a nebudete muset tolik hlídat různé látky, které byste chtěli přidat do jezírka, aby zůstalo čisté. Na druhou stranu, jestliže se na zahradě snažíte o přírodní vzhled, modrý bazén tam bude působit jako pěst na oko.

Přírodní koupací jezírko by do takového prostředí určitě zapadlo mnohem líp. Ovšem má trochu vyšší nároky na údržbu, ale určitě toho není o moc víc než u klasického bazénu.

S údržbou vám do jisté míry pomůžou různé jezírkové přístroje, jako je filtrační zařízení, skimmery, jezírkové vysavače atd. Na rozdíl od bazénu hrají u koupacího jezírka důležitou roli při udržení kvality vody také vodní rostliny, které fungují jako přírodní filtrace. Pozor si musíte dát také na chemikálie. Do přírodních jezírek musíte používat speciální přípravky, které ovlivní kvalitu vody, ale neohrozí život v jezírku nebo jeho okolí.

Mít na své zahradě přírodní koupací jezírko má také řadu výhod. Např. koupání v jeho vodách je mnohem zdravější než v bazénu. V něm je sice voda krásně čistá a průhledná, ale toho lze dosáhnout pouze za pomoci chemikálií, které mohou způsobit různé zdravotní potíže.

Mezi výhody koupacích jezírek patří také to, že ho na podzim nemusíte vypouštět a na jaře opět plnit vodou. Což je v dnešní době, kdy je vody čím dál míň, určitě dobrá zpráva. Do koupacího jezírka vodu připouštíte pouze v případě, kdy dojde k jejímu výraznému poklesu, např. při vypařování vody během horkých letních dnů.

Datum: 13.2.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.