Aktuality

Proč si vybudovat koupací jezírko

Zahrada s jezírkemZahrada už dávno nepředstavuje to, co za časů našich dědů a babiček. Těm sloužila především k užitku, tedy k pěstování nejrůznější zeleniny a ovoce. Dnešní zahrady slouží hlavně k relaxaci a odpočinku. Místo zeleninových záhonů jsou vysázeny květiny, místo ovocných stromů jsou stromy okrasné. A místo nádrží pro vodu na zalévání existují vodní plochy pro okrasu nebo dokonce pro koupání.

Vodní plocha bývá v současné době dominantou zahrady. Nezáleží přitom ani tolik na velikosti, umístění nebo tvaru. Voda vždycky přitahovala pozornost. Míří k ní nejen lidé, ale především živočichové, pro které představuje možnost přežití.

Moderní architekti při plánování zahrady téměř vždy do návrhu vpasují nějakou vodní plochu. V současné době je ve velké oblibě především koupací jezírko, které svému majiteli nabízí nejen možnost koupání, ale především relaxace v místech, které svým vzhledem dokonale zapadá do přirozené přírodní scenérie.

Koupací jezírko tedy představuje ideální řešení, když si chcete na své zahradě užít koupání, a přitom zachovat přírodní ráz zahrady. Kromě koupání má ovšem jezírko i řadu dalších funkcí, kvůli kterým je dobrý nápad si ho pořídit.

Jako součást zahrady bude jezírko plnit i funkci okrasnou. Díky svému přírodnímu vzhledu, vodním rostlinám a dalším dekoracím či vodním hrám, bude jezírko místo, kam se všichni pohrnou za odpočinkem a relaxací.

Jezírko se může stát také domovem pro řadu živočichů. Rybami počínaje a hmyzem konče. K dalším živočichům, se kterými se u jezírka budete moct setkat, patří např. obojživelníci (žáby, mloci atd.), ptáci, kteří se budou chtít napít, a mnoho dalších. Většina těchto živočichů se bude zdržovat v regenerační části koupacího jezírka. Jestli budete chtít zamezit jejich přítomnosti v části určené ke koupání, můžete obě části od sebe oddělit.

Datum: 12.1.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.