Aktuality

Jak osvětlit koupací jezírko

Osvětlení jezírka

Osvětlení jezírka

Koupací jezírko jistě patří mezi nejkrásnější a nejvyužívanější místa na zahradě. Kromě toho, že v něm můžete během horkých letních dnů koupat se v jeho okolí můžete také oddávat pohodlné relaxaci na dece či na lehátku na přistavěném molu. Není nad to, odpočinout si v krásnou soukromém koutku obklopení samou zelení.

Většina lidí si tak pobyt u koupacího jezírka vychutnává především během dne. Ale i noc má svoje kouzlo. Aby se ale z romantické procházky kolem jezírka nestala tragédie, je potřeba učinit jistá opatření. Ta se týkají nejen cesty, ale především osvětlení.

Při plánování osvětlení na zahradě mějte na paměti především bezpečnost. Osvětlení byste měli vybírat a umísťovat především tak, aby bylo co nejvíce účelné. Osvětlené by tedy měli být především chodníčky, abyste dobře viděli, kam v noci šlapete.

Osvětlit byste měli také všechna místa, která mohou být nějakým způsobem nebezpečná. Především pak okraje jezírka. Osvětlené by mělo být také molo, můstek přes jezírko nebo lavička, umístěné v blízkosti vodní plochy.

Pokud jde o typy světel, která můžete okolo jezírka umístit, tak jde jistě z čeho vybírat. Oblíbené jsou např. reflektory, které můžete ze břehu namířit na jakýkoliv zajímavý bod v jezírku, např. vodní fontánu, sousoší nebo třeba vodopád.

U velkých jezírek můžete využít také plovoucí nebo ponorná světla. Ty seženete dokonce v solární podobě, takže vám odpadne starost o dobíjení. Dobíjet nemusíte ani svící kameny, které se prodávají v různých velikostech a které svítí v různých barvách.

S osvětlením to ale moc nepřehánějte. Na cestu byste měli vidět, to ale neznamená, že byste měli lampu instalovat na každém kroku. Svítit byste také neměli celou noc, ale jen v případě, kdy na té zahradě skutečně trávíte čas. Vhodným řešením je osvětlení, které se zapíná pomocí čidel jen v případě, že okolo něj někdo projde.

Datum: 22.12.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.