Aktuality

Koupací jezírko ve vaší zahradě

Přírodní koupací jezírko

Přírodní koupací jezírko

Zatímco ještě před několika lety měli lidé vedle svých domů zahradu především pro pěstování vlastních potravin, jako jsou např. rajčata, papriky, brambory, cibule, česnek atd., tak v dnešní době už na užitkovou zahradu narazíte jen vzácně, a to spíše u staršího obyvatelstva.

Současné domy (nově postavené či po rekonstrukci) mají také zahradu, ale ta slouží především pro odpočinek a rekreaci. Záhonky se zeleninou tak vystřídali záhony s okrasnými rostlinami. Na žádné zahradě by pak neměla chybět nějaká vodní plocha.

Její velikost a využití je pak hodně závislé na velikosti zahrady. V případě, že máte k dispozici velkou plochu, tak si můžete dovolit postavit vodní plochu určenou ke koupání. Na výběr přitom máte ze dvou možností. Jednou z nich je samozřejmě klasický bazén. Druhou možností, která je v současné době hodně v kurzu, je koupací jezírko.

Koupací jezírko je oblíbené především díky svému vzhledu, díky kterému mnohem lépe zapadne do přírodního okolí. Koupací jezírko se může pochlubit např. několika úrovněmi, od brouzdaliště až po takovou hloubku, ve které se dá plavat. Pocit přírodního koupání vám pak pomohou navodit také vodní rostliny, které jsou vysázené nejen v okolí jezírka, ale také přímo v něm. Nezbytnou součástí každého koupacího jezírka totiž musí být tzv. regenerační zóna. Ta bývá větší, než část koupací a je z větší části osázená rostlinami. Ty totiž v koupacím jezírku slouží jako přirozená filtrace a přispívají tak velmi výrazně k udržování čisté vody.

U koupacích jezírek si navíc můžete do jisté míry pohrát s tvarem. Nemusí jít jen o klasický obdélník, ale může se různě kroutit, a tím se i více přizpůsobit vaší zahradě.

Navíc pokud koupací jezírko správně postavíte a využijete přitom i vhodné vodní rostliny (v rozumné míře) můžete se zcela vyhnout používání různé jezírkové techniky.

Datum: 11.12.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.