Aktuality

Koupací jezírko a dřevěný most

Koupací jezírko - můstek

Koupací jezírko – můstek

Koupací jezírko je jistě moc krásným, a také užitečným, zpestřením každé zahrady. Kromě toho, že v zahradě bude vypadat velmi přirozeně a lépe zapadne do přírodní scenérie celé zahrady, a že je možné ho využít také ke koupání, poskytuje také domov nejrůznějším živočichům. Od ryb až po malé vážky.

Jezírko ke koupání ale nemůže mít na zahradě každý. Důležitým aspektem je především velikost. Koupací jezírko by mělo být dostatečně velké, aby se v něm dalo plavat. Část určená ke koupání je přitom menší než ta, která je určena pro regeneraci. Velikost jezírka navíc často komplikuje jeho údržbu. Dostat se doprostřed jezírka např. s jezírkovým vysavačem, je někdy opravdu dost složité. Pokud už jste u koupacího jezírka podobný problém řešili, možná už vás napadlo i řešení: dřevěný můstek.

Dřevný most vybudovaný přes koupací jezírko vám jistě ulehčí práci při jeho čištění. Navíc už nebudete muset obcházet celé jezírko, abyste se dostali na druhou stranu zahrady. Most přes jezírko bude ale především vypadat krásně a celému jezírku ještě přidá na přitažlivosti. A nejen, když se budete na jezírko dívat ze břehu, ale hlavně výhled na jezírko z mostu je úžasný zážitek. Děti ho ocení především v případě, kdy budou moct pozorovat, jak vám v jezírku proplouvají ryby.

Když už je řeč o dětem, nezapomeňte, že každý most by měl mít také zábradlí, které bude bránit tomu, aby do jezírko některé z dětí nespadlo. Jakého druhu zábradlí bude, to už záleží na vás. Zvolit můžete stejné dřevo jako to, z kterého bude samotný most. Pěkně bude vypadat i kombinace dřeva a silného provazu. Ale pokud budete mít v blízkosti jezírka také nějaké kovové věci, např. dekorace, můžete zvolit také kombinaci dřeva a kovu.

Pokud jde o materiál, ze kterého se mosty přes jezírko staví, nejčastěji se používají exotické dřeviny, jako je např. bangkirai, jatoba nebo massaranduba. Z domácích dřevin je to pak nejčastěji modřín, akát nebo také dub.

Datum: 29.10.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.