Aktuality

Koupací jezírko místo bazénu

Koupací jezírkoVoda by měla být součástí každé zahrady. Ne vždy je to samozřejmě možné, někdy chybí peníze, jindy není na jeho stavbu na zahradě dostatek místa. Pokud si nemůžete stěžovat na nedostatek ani jednoho z nich, můžete se pustit do stavby. Otázkou ovšem zůstává, pro jakou vodní stavbu se nakonec rozhodnete.

Nejjednodušším řešením je stavba okrasného jezírka. Pokud se ale chcete na zahradě také koupat, máte ještě na výběr ze dvou možností. Na zahradě si můžete jednak nechat vybudovat klasický bazén, nebo se můžete společně s odbornou firmou pustit do výstavby koupacího jezírka.

Výhodou koupacích jezírek je určitě jejich přírodní vzhled, díky kterému skvěle zapadne do každé zahrady. Další výhodou, hlavně pro alergiky, kterým nedělá dobře chlór v bazénu, je chemicky neošetřená voda. Voda se v tomto případě čistí pouze pomocí přirozených biologických procesů, kterým může napomáhat také jezírková technika.

Stejně jako bazén i koupací jezírko nabízí nespočet designových variant. Při stavbě je ovšem důležité dodržet jedno zásadní pravidlo. Koupací jezírko totiž musí být rozděleno na dvě části, koupací a regenerační. Můžete si ale vybrat to, jak bude tento přechod viditelný. Někdo dává přednost jasnému rozdělení, kdy je mezi těmito částmi vystavěna výrazná hranice, která jasně vymazuje, která část slouží ke koupání. Zvolit ale můžete také variantu pozvolného klesání břehů, u které už není tolik patrné, která část slouží k čemu. Tato varianta je rozhodně přirozenější a lépe tedy zapadne do přírodního vzhledu zahrady.

Zvolit si můžete také to, do jaké míry bude vaše jezírko samostatné, co se samočistících vlastností týče. Podle množství využívané techniky se koupací jezírka dělí na 4 základní typy. Jezírko, které využívá k čištění pouze přírodní procesy patří do kategorie č. 1. O čištění vody v jezírku se tak starají převážně vodní rostliny. Proto buďte při jejich výběru pečlivý.

Datum: 12.4.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.