Aktuality

Technika pro vzduchování jezírka

Ke každému jezírku patří neodmyslitelně také jezírková technika. Bez některé se dokáže obejít, bez jiné hrozí, že budete muset každou chvíli jezírko čistit. V případě, že v jezírku chováte také ryby, je potřeba, aby vaše jezírko disponovalo minimálně technikou pro vzduchování.

Do této skupiny techniky patří řada systémů, které se liší svou velikostí, možnostmi použití i výkonem. Při jeho pořízení se tedy doporučuje konzultace s odborníkem, který vám poradí, zda vám bude stačit menší bublák nebo jestli si budete muset pořídit výkonné okysličovací systémy.

V případě koupacích jezírek se bude téměř jistě vždy jednat o složitější systém, který zajistí okysličování v celém vašem jezírku. Jeho použití byste se teoreticky mohli vyhnout, ale jen v případě, že součástí vašeho koupacího jezírka bude také přirozený přítok. Ten by měl být dostatečně veliký, aby dokázal okysličit celé jezírko.

Moderní okysličovací systémy vynikají především úsporou energie. Mezi jejich další výhody pak patří také tichý provoz, díky čemuž si můžete kdykoliv užívat klidnou a ničím nerušenou atmosféru.

Typů přístrojů, které zajistí okysličování vody v jezírku, existuje celá řada. Pro koupací jezírka jsou vhodné např. vzduchovací kompresory (vzduchovací motory). Existují různé druhy kompresorů, lišící se např. podle výkonů. Patří sem také vzduchovací turbíny, které dosahují až extrémních výkonů. Jsou tedy ideálním řešením pro majitele velkých koupacích jezírek, ve kterých se chovají okrasné ryby, např. velmi oblíbení KOI kapři.

Pro koupací jezírka jsou vhodné také tzv. aerátory. To jsou provzdušňovače, které můžete vidět volnou plout na hladině jezírka. Kromě ovzdušňovací funkce, tak mohou plnit také funkce dekorativní. Některé typy aerátorů se pyšní např. barevným podsvícením. Vytváří také krásné vodní obrazce.

Datum: 23.12.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Na naší webové prezentaci se dozvíte spoustu informací o zahradních jezírkách. O jejich možnostech, výstavbě, technologiích, které je popohání k lepšímu fungování a spoustu dalších užitečných informací. Nabízíme výstavbu koupacích jezírek, zcela přírodních, s neomezenou možností tvorby, jež si určíte jen vy.